Alapok

Alapok2019-05-23T15:13:20+00:00

KTA I.

A Bonitás Kockázati Tőkealap I. 2013. márciusában alakult, 6,5 milliárd Ft jegyzett tőkével rendelkező tőkealap, mely a JEREMIE II. program keretében működik.

KTA I. projektenként maximum 2,5 millió EUR befektetési mérettel, EGT-tagállambeli székhellyel és magyarországi telephellyel rendelkező projektekbe valósított meg befektetést. A KTA I. tervezett futamideje 2021-ig tart, a befektetési időszak 2016. május 31-én zárult.

A KTA I. befektetési tevékenységének fókuszában elsősorban olyan, már működő, és növekedési fázisban lévő cégek álltak, amelyek egyedi és innovatív termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, és erre alapozva képesek jelentős növekedést produkálni.

A KTA I. befektetési portfóliójában iparközeli befektetések, technológiai innovációk, magas hozzáadott értéket előállítani képes mérnöki csapatok, ipari alapanyag és a hulladékgazdálkodásra specializálódott technológiai vállalkozások egyaránt megtalálhatók, a VC-befektetéseknél kedvelt IT-jellegű projektek mellett.

KTA II.

A Bonitás Kockázati Tőkealap II. (KTA II.) 2018. júliusban, 12,15 milliárd Ft jegyzett tőkével került megalapításra, működését a GINOP-8.1.3/B-17 Intelligens Szakosodási Kockázati Tőkeprogram keretében folytatja, nagyrészt európai uniós forrásból. A termék megnevezése: Bonitás Kockázati Tőkealap II. Kockázati Tőke.

A KTA II. 200-1.500 millió Ft-os sávban, EGT-tagállambeli székhellyel és magyarországi, kivéve a Közép-Magyarországi régiót, telephellyel rendelkező projektekbe eszközölhet befektetést a 200-1.500 millió Ft-os sávban. A KTA II. futamideje 2029. december 31-ig tart. A befektetési politika generalista szemléletet követ, azaz nincs szektorális megkötöttség.

Bár a KTA II. külön figyelmet fordít az agrár-innovációra, kiemelt területként kezeli a fejlett orvosi és műszeres terápiákat, a korai diagnózist, a klinikai módszereket, a gyógyszerkutatást és fejlesztést, az  innovatív egészségipari megoldások fejlesztését, a fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiákat,  a tiszta és megújuló energia szektorokon belüli megoldásokat, a  fejlett környezetvédelmi technológiák fejlesztését, a helyben termelt és feldolgozott, nagy hozzáadott értékű élelmiszerek kutatását és fejlesztését, és az infokommunikációs technológiákat.

A KTA II. befektetési tevékenységének fókuszában egyrészt működő, a piacon már bizonyított, nagy növekedési kilátásokkal rendelkező KKV-k állnak, másrészt a KTA II. komoly érdeklődést mutat innovatív, termékfejlesztési fázisban lévő vagy azt már sikeresen abszolvált, piacra lépés előtt álló, nemzetközi terjeszkedésre alkalmas projektek iránt.

Ingatlanalapok

A Bonitás Alapkezelő 2017. végén bővítette tevékenységét és tevékenységi engedélyét ingatlanalap-kezeléssel.

A Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt kezelésében lévő ingatlanalapok a következők:

  • Bonitás Első Ingatlan Alap
  • Bonitás Második Ingatlan Alap

Kapcsolatfelvétel

[contact-form-7 id="83" title="Contact Form"]