Alapok

Alapok2023-06-21T16:31:15+00:00

KTA I.

A Bonitás Kockázati Tőkealap I. 2013. márciusában alakult, 6,5 milliárd Ft jegyzett tőkével rendelkező tőkealap, mely a GOP-2009-4.3/2 Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok Közös Alap alprogram keretében működik.

KTA I. projektenként maximum 2,5 millió EUR befektetési mérettel, EGT-tagállambeli székhellyel és magyarországi telephellyel rendelkező projektekbe valósított meg befektetést. A KTA I. tervezett futamideje 2021-ig tart, a befektetési időszak 2016. május 31-én zárult.

A KTA I. befektetési tevékenységének fókuszában elsősorban olyan, már működő, és növekedési fázisban lévő cégek álltak, amelyek egyedi és innovatív termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, és erre alapozva képesek jelentős növekedést produkálni.

A KTA I. befektetési portfóliójában iparközeli befektetések, technológiai innovációk, magas hozzáadott értéket előállítani képes mérnöki csapatok, ipari alapanyag és a hulladékgazdálkodásra specializálódott technológiai vállalkozások egyaránt megtalálhatók, a VC-befektetéseknél kedvelt IT-jellegű projektek mellett.

Program részletes leírását az alábbi linkre kattintva találja:

https://www.palyazat.gov.hu/doc/1876

KTA II.

A Bonitás Kockázati Tőkealap II. (KTA II.) 2018. júliusban, 12,15 milliárd Ft jegyzett tőkével került megalapításra, működését a GINOP-8.1.3/B-17 Intelligens Szakosodási Kockázati Tőkeprogram keretében folytatja, nagyrészt európai uniós forrásból. A termék megnevezése: Bonitás Kockázati Tőkealap II. Kockázati Tőke.

A KTA II. 200-1.500 millió Ft-os sávban, EGT-tagállambeli székhellyel és magyarországi, kivéve a Közép-Magyarországi régiót, telephellyel rendelkező projektekbe eszközölhet befektetést a 200-1.500 millió Ft-os sávban. A KTA II. futamideje 2029. december 31-ig tart. A befektetési politika generalista szemléletet követ, azaz nincs szektorális megkötöttség.

Bár a KTA II. külön figyelmet fordít az agrár-innovációra, kiemelt területként kezeli a fejlett orvosi és műszeres terápiákat, a korai diagnózist, a klinikai módszereket, a gyógyszerkutatást és fejlesztést, az  innovatív egészségipari megoldások fejlesztését, a fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiákat,  a tiszta és megújuló energia szektorokon belüli megoldásokat, a  fejlett környezetvédelmi technológiák fejlesztését, a helyben termelt és feldolgozott, nagy hozzáadott értékű élelmiszerek kutatását és fejlesztését, és az infokommunikációs technológiákat.

A KTA II. befektetési tevékenységének fókuszában egyrészt működő, a piacon már bizonyított, nagy növekedési kilátásokkal rendelkező KKV-k állnak, másrészt a KTA II. komoly érdeklődést mutat innovatív, termékfejlesztési fázisban lévő vagy azt már sikeresen abszolvált, piacra lépés előtt álló, nemzetközi terjeszkedésre alkalmas projektek iránt.

Program részletes leírását az alábbi linkre kattintva találja:

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-813-b-17-intelligens-szakosodsi-kockzati-tkeprogram-1

Ingatlanalapok

A Bonitás Alapkezelő 2017. végén bővítette tevékenységét és tevékenységi engedélyét ingatlanalap-kezeléssel.

A Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt kezelésében lévő ingatlanalapok a következők:

 • Bonitás Első Ingatlan Alap
 • Bonitás Második Ingatlan Alap
 • HOME Ingatlanfejlesztő Alap
 • Mester 76 Ingatlanfejlesztő Alap

Kapcsolatfelvétel

  NÉV *

  E-MAIL*

  CSATOLMÁNY *

  AMENNYIBEN ÚGY VÉLI, HOGY PROJEKTJE, CÉGE ÉRTÉKNÖVEKEDÉSÉHEZ AZ ÁLTALUNK NYÚJTANI KÉPES SZOLGÁLTATÁSOK JELENTŐS HOZZÁADOTT ÉRTÉKET KÉPVISELNEK KÉRJÜK KÜLDJE EL A BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID (MAX. 2 OLDALAS) LEÍRÁSÁT ÉS KOLLÉGÁINK HAMAROSAN FELVESZIK ÖNNEL A KAPCSOLATOT. A BEMUTATKOZÓ ANYAGNAK TARTALMAZNIA KELL A CÉG JELENLEGI TEVÉKENYSÉGÉT, A MENEDZSMENT BEMUTATÁSÁT, A VÁRT BEFEKTETÉS NAGYSÁGRENDJÉT, A BEFEKTETÉS FELHASZNÁLÁSÁT, A STRATÉGIÁT ÉS A BEFEKTETÉSSEL ELÉRNI KÍVÁNT ÜZLETI ÉS PÉNZÜGYI CÉLOKAT.